Sårbarhet i Adobe Flash Player

Publisert: 06.04.2016 | Sist endret: 11.01.2017

Vellykket utnyttelse kan føre til at systemet krasjer og gjøre det mulig for en angriper å ta kontroll over det berørte systemet.

Adobe har publisert en sikkerhetsveiledningen angående en sårbarhet i Adobe Flash Player [1]. Denne har fått tildelt CVE-2016-1019. Vellykket utnyttelse av sårbarheten kan føre til krasj og gjøre det mulig for en angriper å ta kontroll over det berørte systemet.

Sårbarheten er observert utnyttet "in the wild". Sårbarheten gjelder eldre versjoner av Adobe Flash player.

Sårbare versjoner av Adobe Flash Player:

  • Versjon 21.0.0.197 og tidligerer versjoner for Windows, Macintosh, Linux.
  • Adobe skriver at de er klar over at sårbarheten aktivt misbrukes mot systemer som kjører Windows 7, og XP med Flash Player versjon 20.0.0.206 og tidligere.

Et skadereduserende tiltak innført i Flash Player 21.0.0.182 hindrer for tiden utnyttelse av denne sårbarheten og beskytter brukere som kjører Flash Player 21.0.0.182 og senere. Adobe anbefaler at brukere av Adobe Flash Player, som ikke allerede har gjort det, umiddelbart oppdatere til den nyeste versjonen av Flash Player via oppdateringsmekanismen i produktet eller ved å besøke Adobe Flash Player Download Center. Hvis du bruker flere nettlesere , installere oppdateringen i hver nettleser du har installert på systemet ditt.

Hvis du vil kontrollere hvilken versjon av Adobe Flash Player installert på systemet ditt, gå til siden About Flash Player eller høyreklikke på det aktuelle innholdet i Flash Player og velge "About Adobe (eller Macromedia) Flash Player" i menyen. Hvis du bruker flere nettlesere , må du utføre denne kontrollen i alle nettleserne du har installert på systemet ditt.

En sikkerhetsoppdatering som adresserer problemet forventes tilgjengelig så tidlig som 7 April.

Ekstern lenke

  1. https://helpx.adobe.com/security/products/flash-player/apsa16-01.html