Microsoft sikkerhetsoppdateringer for mai

Publisert: 13.05.2015

Microsoft har offentliggjort sine månedlige sikkerhetsoppdateringer. Det er totalt 13 bulletiner, hvor 3 er vurdert som kritiske.

Kumulativ sikkerhetsoppdatering for Internet Explorer - MS15-043 (22 sårbarheter)

Alvorlighet: KRITISK

Denne sikkerhetsoppdateringen adresserer sårbarheter i Internet Explorer. Den mest alvorlige sårbarheten kunne gjøre det mulig for en potensiell angriper å kjøre kode hvis en bruker åpner på en spesielt utformet nettside med Internet Explorer.
En vellykket utnyttelse av sårbarhetene vil gi angriper samme brukerrettigheter som den aktuelle brukeren. Dette er spesielt kritisk dersom brukeren har administratorrettigheter på systemet.

Berørt programvare:

  • Microsoft Windows
  • Internet Explorer

Ekstern lenke:

https://technet.microsoft.com/library/security/MS15-043

Sårbarhet i Microsoft Font Driver - MS15-044 (2 sårbarheter)

Alvorlighet: KRITISK

Denne sikkerhetsoppdateringen adresserer sårbarheter i Microsoft Windows, Microsoft .NET Framework, Microsoft Office, Microsoft Lync og Microsoft Silverlight.
Den mest alvorlige sårbarheten kunne gjøre det mulig for en potensiell angriper å kjøre kode hvis en bruker åpner på et spesielt utformet dokument eller besøker spesielt utformet nettside som inneholder TrueType fonts.

Berørt programvare:

  • Microsoft Windows,
  • Microsoft .NET Framework,
  • Microsoft Office,
  • Microsoft Lync,
  • Microsoft Silverlight

Ekstern lenke:

https://technet.microsoft.com/library/security/MS15-044

Sårbarhet i Windows Journal - MS15-045 (6 sårbarheter)

Alvorlighet: KRITISK

Denne sikkerhetsoppdateringen adresserer sårbarheter i Microsoft Windows. Den mest alvorlige sårbarheten kunne gjøre det mulig for en potensiell angriper å kjøre kode hvis en bruker åpner på en spesielt utformet Journal fil.
En vellykket utnyttelse av sårbarhetene vil gi angriper samme brukerrettigheter som den aktuelle brukeren. Dette er spesielt kritisk dersom brukeren har administratorrettigheter på systemet.

Berørt programvare:

  • Microsoft Windows

Ekstern lenke:

https://technet.microsoft.com/library/security/MS15-045