Nasjonal sikkerhetsmyndighet og koronasituasjonen

Publisert: 20.03.2020 | Sist endret: 27.05.2020

Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) følger koronasituasjonen i Norge og utlandet tett. I løpet av perioden viruset har påvirket hverdagen vår, har NSM publisert flere nyheter, varsler og podcastepisoder som vi samler på denne siden.

NSMs kurs

På grunn av koronasituasjonen er alle kurs ved NSMs kurssenter frem til utgangen av mai avlyst.

NSM ser på muligheter til å bruke digitale løsninger for å avholde kurs, og tilbyr nå e-læringskurs i risikovurdering. E-læringskurset er et innføringskurs i vurdering av risiko i henhold til sikkerhetsloven, og vil gi grunnleggende forståelse av hvilke faktorer som inngår i vurdering av risiko, og hvordan risikovurdering kan gjennomføres. Kurset ligger nå for salg i NSMs nettbutikk.

Les mer om e-læringskurset her og meld deg på.

Aktuelt fra NSM

03.04.2020 - Nordmenn har fått kastet om på arbeidshverdagen, og mange virksomheter har på kort tid tatt i bruk videokonferanseløsninger og andre kommunikasjonsplattformer. Hva bør du tenke på når du vurderer sikkerheten i disse løsningene? 
Sikkerhet i videokonferanseløsninger – hva bør du tenke på?

Eldre saker

Varsler fra Nasjonalt cybersikkerhetssenter (NCSC)

Podcaster

Roar og Jørgen har i løpet av de siste dagene spilt inn flere podcastepisoder fra sine respektive hjemmekontor. Episodene som omhandler koronasituasjonen blir samlet på denne siden.
Spesialepisoder - Korona, hjemmekontor og endrede planer

Filmer

Roar har filmet en serie med hjemmevideoer der han tar opp ting som er viktig å tenke på for alle som har noe de vil beskytte. 
Hjemmevideoer om sikkerhet

Se også

Nettvett.no, der NSM er en av partnerne, har også opprettet en egen side under koronasituasjonen.
Nettvett.no - korona