Slutt for Microsoft Server 2003

Publisert: 17.07.2015

Brukerstøtte og oppdateringer for Microsoft Server 2003 er nå avsluttet. Dermed vil brukere av alle versjoner av Windows Server 2003 ikke lenger motta sikkerhetsoppdateringer som beskytter mot skadelig programvare.

Mangelen på nye sikkerhetsoppdateringer gjør brukere sårbare for hittil uoppdagede sårbarheter, da disse ikke lenger vil bli fikset. Over tid har det vist seg at det at det i de fleste tilfellene blir oppdaget nye sårbarheter til gammel programvare etter at produsentene har sluttet å vedlikeholde disse. Det har også vist seg at enkelte ondsinnede aktører velger å vente med å utnytte sårbarheter i gammel programvare til produsenten slutter å levere oppdateringer, for å unngå at sårbarhetene blir sikret. NSM vil følgelig sterkt anbefale alle brukere til å oppgradere til nyere versjoner, for eksempel Windows Server 2012 R2.

For brukere som ikke kan oppdatere serverne sine anbefales det å sikre seg så godt som mulig ved hjelp av andre sikkerhetsmekanismer, som for eksempel å skille gamle, og potensielt sårbare, servere fra øvrig infrastruktur ved hjelp av brannmurer eller tilsvarende.

Generelt vil NSM anbefale alle brukere å oppgradere til nyere versjoner av programvare og operativsystemer da innføringen av nye sikkerhetsmekanismer gjør disse sikrere enn gamle versjoner. Se for øvrig våre fire enkle tiltak for å stoppe dataangrep. 

Se også Microsofts nettsider om Microsoft Server 2003.

comments powered by Disqus