Slutt for Microsoft Vista

Publisert: 07.04.2017

Brukerstøtte og oppdateringer for Microsoft Vista avsluttes 11.april 2017. Dermed vil brukere av alle versjoner av Windows Vista ikke lenger motta sikkerhetsoppdateringer som beskytter mot skadelig programvare. NSM vil samtidig minne om at brukerstøtte og oppdateringer for Microsoft XP ble avsluttet i 2014.

Mangelen på nye sikkerhetsoppdateringer gjør brukere sårbare for hittil uoppdagede sårbarheter, da disse ikke lenger vil bli fikset. Over tid har det vist seg at det at det i de fleste tilfellene blir oppdaget nye sårbarheter til gammel programvare etter at produsentene har sluttet å vedlikeholde disse. Det har også vist seg at enkelte ondsinnede aktører velger å vente med å utnytte sårbarheter i gammel programvare til produsenten slutter å levere oppdateringer, for å unngå at sårbarhetene blir sikret. NSM vil følgelig sterkt anbefale alle brukere til å oppgradere til nyere versjoner, for eksempel Windows 10.

For brukere som ikke kan oppdatere maskinene sine anbefales det å sikre seg så godt som mulig ved hjelp av andre sikkerhetsmekanismer, som for eksempel å skille gamle, og potensielt sårbare, maskiner fra øvrig infrastruktur ved hjelp av brannmurer eller tilsvarende teknologier.

NSM vil generelt anbefale alle brukere å oppgradere til nyere versjoner av programvare og operativsystemer da innføringen av nye sikkerhetsmekanismer gjør disse sikrere enn gamle versjoner. Se for øvrig våre fire enkle tiltak for å stoppe dataangrep.

Se også Microsofts nettsider om Microsoft Vista.

 

comments powered by Disqus