Spesialepisoder - Korona, hjemmekontor og endrede planer

Publisert: 18.03.2020 | Sist endret: 20.03.2020

Roar og Jørgen har i løpet av de siste dagene spilt inn flere podcastepisoder fra sine respektive hjemmekontor. Episodene som omhandler koronasituasjonen blir samlet på denne siden.

Spesialpodcast 10 - Vi gir oss ikke med passord

Kommer vi noen gang til å stanse å snakke om passord? Roar og Jørgen gir seg ihvertfall ikke. Her er en påminnelse om hva slags råd vi har til enkeltpersoner og virksomheter. De er kanskje enda viktigere med så mange som arbeider hjemmefra i disse dager.

Spesialpodcast 9 - Det meste som skjer er tilfeldig

Det meste som skjer er tilfeldig og det gjelder også i det digitale rom. Derfor er det risikofyllt å tro at du ikke er "viktig nok" for et målrettet angrep. Vi er alle digitale mål diskuterer Roar og Jørgen.

Spesialpodcast 8 - Spoofing, hva er det?

Vet du hva spoofing er og hvorfor det har betydning for din digitale sikkerhet? Roar og Jørgen tar diskusjonen og foklarer hva det betyr.

Spesialpodcast 7 - sikkert eller bare sikrere

I den situasjonen vi er får vi kanskje en bedre forståelse av at det er få ting som er sikkert. Roar og Jørgen diskuterer om ikke sikkerhetsbransjen burde være flinkere til å bruke ordet sikrere i steden for sikkert.

Spesialpodcast 6 - Skatteetaten sender deg ikke lenker

Det er høysesong for svindlere som forsøker å benytte at mange av oss venter på skattemeldingen.
Men skatteetaten sender deg IKKE lenker presiserer Roar og Jørgen.

Spesialpodcast 5 - Sikrere hjemmenettverk

Her kommer Roar og Jørgen med noen tips til hvordan du best kan sikre hjemmenettverket ditt i disse hjemmekontordagene.

Spesialpodcast 4 - Forstår vi endelig hvor viktig tilgjengelighet er?

I situasjonen med koronaviruset forstår vi hvor viktig tilgjengelighet nå er? Som privatpersoner, som bedrifter og som samfunn. Roar og Jørgen tar diskusjonen fra hvert sitt hjemmekontor.

 

Spesialpodcast 3 - Balanse i sikkerhetsarbeidet - viktigere enn noensinne

I situasjonen med koronaviruset er det mye som settes på prøve. Også sikkerhetstiltak og sikkerhetsarbeidet. Å finne den riktige balansen mellom sikkerhetstiltak og leveranser er viktig hevder Roar, som diskuterer dette med Jørgen.

Spesialpodcast 2 - Ta høyde for endrede planer

I denne episoden tar vi opp spørsmålet om vi er flinke nok til å forstå at planer alltid vil endre seg. Det fører til den konsekvens at det vi må gjøre, og det som gis av råd og tiltak også endrer seg i takt med at situasjonen endrer seg.

Spesialpodcast 1 - Coronasvindel og hjemmekontor

Hva bør ansatte og andre være oppmerksomme på når det gjelder svindel og andre uønskede digitale hendelser vi kan bli utsatt for i denne spesielle situasjonen?

comments powered by Disqus