NSM-direktør på talerstolen i Rotterdam

Publisert: 06.11.2014

Denne uken gikk «The Grand Conference» av stabelen i Rotterdam, Nederland. Dette er en internasjonal topplederkonferanse, med målsetning om å gjøre ledelsen i virksomheter knyttet til kritisk infrastruktur klar over viktigheten av å redusere sårbarheter i cyber-domenet. Nettopp å redusere sårbarheter var et viktig punkt i NSM-direktør Kjetil Nilsens foredrag under konferansen.

- Vi må redusere sårbarhetene, noe som gjør det vanskeligere for trusselaktørene å nå våre verdier. Dette er faktisk en av de få tingene vi kan gjøre for å forhindre angrep i den digitale sfæren, sa Nilsen, og understreket viktigheten av å oppdage og håndtere angrep når de skjer.

Direktør Kjetil Nilsen i NSM holdt foredrag på Grand Conference i Rotterdam denne uken. - Det eneste vi kan være sikker på er at den mest alvorlige datahendelsen, med det største skadepotensialet, enda ikke har skjedd. Bare gjennom en koordinert innsats, på tvers av alle grenser, kan vi redusere sårbarhetene og være mer effektive når angriperne slår til, avsluttet NSM-direktøren.

Temaet for konferansen var "An Executive Dialogue on Cyber Risk". The Grand Conference 2014 er en fin arena for land og organisasjoner som er villige til å dele god praksis og bidra til en robust digitalt samfunn, vel vitende om at dagens utfordringer kan håndteres best gjennom samarbeid og en fremtidsrettet tilnærming.

I tillegg til Nilsen, inkluderte foredragsholderne den nederlandske justs- og sikkerhetsministeren, Ivo Opstelen, ordføreren i Rotterdam, Ahmed Aboutaleb, og lederen for European Cybercrime Center, Troels Oerting.

The Grand Conference 2014 arrangeres i nært samarbeid med den nederlandske nasjonale koordineringsmyndigheten for sikkerhet og antiterror og World Economic Forum. Dette arrangementet, sammen med Meridian Conference 2014 i Tokyo og World Economic Forum 2015 i Davos, vil være viktige milepæler mot Global Conference on Cyberspace 2015, som vil bli avholdt i Nederland, 16 til 17 april.

comments powered by Disqus