Nasjonal sikkerhetsmåned i oktober

Publisert: 02.09.2014

Oktober er Nasjonal sikkerhetsmåned i Norge. Nasjonal sikkerhetsmyndighet besøker også i år sju ulike byer i forbindelse med måneden, i tillegg til miniseminarer for ansatte og studenter ved universiteter og høgskoler.

  • Meld deg på NSMs regionale seminarer her
  • Bestill kurs eller opplæringspakke fra NorSIS her

Sikkerhetsmåneden arrangeres i år for fjerde gang på rad. Hensikten med sikkerhetsmåneden er å rette søkelyset på sikkerhetsarbeidet og de sikkerhetsutfordringer som både bedrifter og privatpersoner opplever i det daglige.

Sikkerhetsmåneden ledes og koordineres av Norsk Senter for Informasjonssikring (NorSIS) og består i hovedsak av en rekke arrangementer rundt omkring i landet. De fleste av disse er interne arrangementer i bedrifter og organisasjoner som bruker ulike virkemidler for å sette fokus på sine sikkerhetsutfordringer. Hensikten er å bedre sikkerhetstilstanden hos både enkeltindivider og i virksomheter.

Fra Kristiansand til Tromsø

Nasjonal sikkerhetsmyndighet har i alle år støttet den nasjonale sikkerhetsmåneden, og det skulle bare mangle. Vi deler jo samme forkortelse: NSM! Men det er jo selvsagt ikke årsaken til at vi også i år bidrar til å sette fokus på sikkerhet i oktober.

Vi har de siste årene gjennomført vår sikkerhetsturne rundt omkring i landet. NSMs regionale sikkerhetsseminarer har vært et populært bidrag under sikkerhetsmåneden, og vi har gradvis økt antall steder vi besøker i løpet av oktober. I år blir det Oslo, Kristiansand, Stavanger, Bergen, Trondheim, Bodø og Tromsø som får besøk av NSM.

Kunnskapsdeling

Nytt av året er at vi i tillegg til de regionale sikkerhetsseminarene kommer til å gjennomføre miniseminarer for ansatte og studenter ved en rekke sentrale universiteter og høgskoler i Norge. I skrivende stund er faginnholdet i de regionale seminarene under planlegging, men jeg røper ingen statshemmeligheter når jeg sier at innholdet nok vil ta for seg en rekke av de aktuelle sårbarheter og sikkerhetsutfordringer som vi ser at norske virksomheter har i det daglige.

Fra vårt ståsted er de regionale seminarene nyttige til mer enn bare å dele kunnskap. De er også en god anledning til å møte mennesker som er like opptatt av sikkerhet som oss – mennesker som vi kanskje ikke møter til daglig. For deltakerne håper vi de ser den samme nytten, i tillegg til den kunnskapen vi forhåpentligvis greier å formidle.

Sikkerhet i hverdagen

Benytt anledningen til å delta på våre regionale seminarer i oktober. Du kan lese mer og melde deg på seminarene her.

Så håper vi å se deg i en av disse byene i oktober:

  • Stavanger: Torsdag 2. oktober
  • Kristiansand: Tirsdag 7. oktober
  • Oslo: Torsdag 9. oktober
  • Bergen: Tirsdag 14. oktober
  • Trondheim: Torsdag 16. oktober
  • Tromsø: Tirsdag 21. oktober
  • Bodø: Torsdag 23. oktober

Sikkerhetsmåneden gir oss en viktig anledning til å sette sikkerhet på dagsorden, men det er også viktig å minne om at det er det vi gjør hver eneste dag som virkelig kommer til å forbedre sikkerheten i samfunnet.

comments powered by Disqus