Hva står i din kalender i oktober?

Publisert: 13.06.2019

Sommeren er her og snart skal de fleste av oss ut i ferie. Men høsten kommer dessverre raskt for de fleste av oss, og da er det viktig å ha planlagt litt. For hva står i din kalender for oktober 2019?

I min kalender er hele måneden merket med Nasjonal sikkerhetsmåned!

I år som i fjor og årene før der igjen arrangeres Nasjonal sikkerhetsmåned i oktober. Måneden hvor fokus er å bidra til økt kunnskap om sikkerhetsutfordringer, spesielt de digitale. Om du er utenfor/innenfor arbeidslivet spiller ingen rolle. Håpet er at så mange som mulig skal motta kunnskap på en eller annen måte i løpet av oktober.

Så må det også nevnes at sikkerhetsmåneden er en dugnadsinnsats ledet av Norsk senter for informasjonssikring (NorSIS). De tilbyr en rekke tiltak som kan benyttes for å øke interessen og kunnskapsnivået om sikkerhet. I 2019 er det spesielt to områder som får fokus.

  • Ny teknologi – hva betyr det for den enkelte arbeidstager i hverdagen?
  • Nettvett – lett å bli lurt. Hvordan unngå å bli det «svakeste leddet»

Du kan lese mer om dette på sikkert.no

Så om du er leder eller driver med sikkerhet i virksomheten din. Hva står i din kalender for oktober? Tiden er inne til å planlegge nasjonal sikkerhetsmåned om du ikke allerede har begynt. Blir det e-læring? Foredrag? Phishing kampanjer? Eller andre aktiviteter? Eller kanskje kan dere vurdere å bli med på dugnaden ved å gjøre noe for andre?

Mange sikkerhetsfolk melder seg til tjeneste på NorSIS foredragsdugnad og reiser rundt omkring i landet for å prate sikkerhet høyt og lavt. Kanskje du/dere har noe å bidra med her? 

En annen tanke for bedrifter eller individer med kunnskap om sikkerhet, er å ta et lokalt ansvar. Hva med å invitere seg selv til en lokal skole, eldresenter, organisasjon, eller en annen bedrift for å snakke om hva den enkelte kan gjøre for å bli sikrere. Del informasjon om hva dere selv har opplevd som virksomhet til andre virksomheter. Invitert dere selv til din lokale handelsstandsforening eller inviter noen til å komme til dere. Lær bort noe eller lær av andre.

Hver dag er nasjonal sikkerhetsmåned – men i oktober gjør vi en ekstra innsats for å bli enda sikrere.

Så hva gjør du i oktober 2019?

Lytt forøvrig til vår podcast episode om temaet 

comments powered by Disqus