Gå rett til innhold
Illustrasjonsbilde NSMlogo
Startside> Aktuelt> Nytt fra NSM> Oppdatert - Alvorlig sårbarhet i Internet Explorer

Oppdatert - Alvorlig sårbarhet i Internet Explorer

Fredag kveld ga Microsoft ut en oppdatering i forbinnelse med denne sårbarheten. NorCERT i Nasjonal sikkerhetsmyndighet har varslet samarbeidspartnerne om en alvorlig sårbarhet for alle versjoner av Internet Explorer, bortsett fra IE 10.

Sårbarheten i programmet innebærer at kriminelle kan infisere PC-ene til vanlige brukere, for eksempel for å stjele informasjon. Dette er av samme alvorlighetsgrad som den nylig omtalte Java-sårbarheten.

Mange kan bli infisert

Fredag kveld ga Microsoft ut en oppdatering i forbinnelse med denne sårbarheten. Vi oppfordrer alle til å oppdatere så raskt som mulig  Det er nå lagt ut verktøy på Internett som utnytter sårbarheten. Sårbarheten blir allerede brukt i både generelle og målrettede angrep, og det er stor fare for at mange kan bli infisert.

Målrettede angrep

NorCERT i Nasjonal sikkerhetsmyndighet kjenner til at sårbarheten også blir brukt i målrettede angrep hvor vanlige databrukere får tilsendt falske e-poster med lenker som fører videre til nettsteder med virus.

Råd til virksomheter og brukere

Vurder alternative nettlesere inntil situasjonen rundt Internet Explorer er avklart. Også NorSIS råder alle brukere til å bruke andre nettlesere inntil det foreligger en løsning.,

Andre kilder

Saken er omtalt både i VG og NRK.

Mer informasjon finnes også her:

http://technet.microsoft.com/en-us/security/advisory/2757760

http://labs.alienvault.com/labs/index.php/2012/new-internet-explorer-zero-day-being-exploited-in-the-wild/

Illustrasjonsbilde Bøker